Jongstra & Van Veen Dutch delftware is een samenwerkingsverband van Jaap Jongstra en Mark van Veen.

Jaap Jongstra (1964) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Hij studeerde af op de Amsterdamse tegelbakker Pieter van der Kloet. Van 1998 tot en met 2014 was hij werkzaam in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Vanaf 2004 bekleedde hij de functie van conservator Europese keramiek. In die hoedanigheid was hij (mede)samensteller van diverse tentoonstellingen, waaronder Steengoed! 400 jaar Fries aardewerk in 2005, Oranjegoed! in 2010 en Groen Geluk, Van Lusthof tot Volkstuin in 2012. In 2006 realiseerde hij samen met drs. Marion van Aken van het Haags Gemeentemuseum de nieuwe presentatie Europese keramiek in het Princessehof.

In 2012/2013 was hij medeorganisator van de tentoonstelling Delfts blauw. Kunst of kitsch? in Museum Het Prinsenhof in Delft, een samenwerkingsproject met het Princessehof in Leeuwarden.      

Hij heeft ook een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van de Europese keramiek.

Bezoek zijn website: www.jongstra-ceramics.nl

Mark van Veen (1967) is sinds 2001 een gerenommeerd antiquair in antieke tegels. Zijn specialisme omvat middeleeuwse loodglazuren vloertegels, Italiaanse, Spaanse en Portugese tegels uit de veertiende tot en met de zeventiende eeuw, Nederlandse tegels uit de zeventiende en achttiende eeuw en tegels uit de art nouveau- en art decoperiode. Tevens is hij sinds 2013 penningmeester van de Stichting Vrienden van het Nederlands Tegelmuseum.

Bezoek zijn website: www.markvanveen.nl